ZWLD-100 Waterlekdetector
Draadloze Waterlekdetector ZWLD-100, geschikt voor o.a. Zigbee
- Origineelnummer
-
70216
- Barcode
8713439712162, 8713439702163
- Artikelnummer
- 7.25.01.14-0
- Verpakking
- 1 verpakking a 1 stuk
- Merk
-
Trust
Draadloze Waterlekdetector
Bescherm je huis tegen schade door lekkages met de Zigbee waterlekkagedetector. Voeg deze detector toe aan je KlikAanKlikUit netwerk en je ontvangt pushnotificaties op je smartphone of tablet wanneer er water wordt gedetecteerd. Je kunt nu snel actie ondernemen om waterschade en dure reparaties te voorkomen!
Ontworpen voor detectie
Lekkages komen vaak voor op plekken waar ze moeilijk op te merken zijn. Bijvoorbeeld achter apparaten of op plekken in je huis waar je niet vaak komt zoals de kelder. Je kunt nu waterschade voorkomen door de detector te plaatsen op deze risicoplekken zoals naast (af)wasmachines, centrale verwarming of bij spoelbakken.
Pushnotificaties
Dat geruste gevoel neem je overal ter wereld met je mee. Door de detector te koppelen aan de of de control station, wordt een pushnotificatie verstuurd wanneer er water wordt gedetecteerd. In de app kun je de sensor- en batterijstatus bekijken in de app. Hierdoor kun je altijd snel actie ondernemen, waar je ook bent.
Slimme plaatsing
Het ontwerp bestaat uit twee onderdelen, de sensor en de zender. Je kunt de sensor direct plaatsen op het oppervlak waar lekkages kunnen optreden. Wanneer deze water signaleert, stuurt het een signaal naar de zender. Installeer de zender eenvoudig op een plat oppervlak en deze verzendt de informatie draadloos naar je control station. Op deze manier ontvang je direct een pushmelding op je smartphone of tablet als er water wordt gedetecteerd. Je kunt snel actie ondernemen en schade voorkomen!
- Ontvang pushmeldingen op uw smartphone/tablet wanneer er een waterlek wordt gedetecteerd.
- Plaats nabij (vaat)wasmachines, centrale verwarming, in gootsteenkast enz.
- Ontvang een melding en onderneem snel actie om waterschade en kostbare reparaties te voorkomen.
- Controle van sensor en batterijstatus op uw smartphone/tablet.
- Compact, draadloos ontwerp dat gemakkelijk op elk plat oppervlak (binnen) kan worden gemonteerd.
Kenmerken
- Zigbee
Handleiding:
Gerelateerd:
Waar moet ik op letten bij de aanschaf van sensoren?
Sensoren kun je voor de meest uitlopende doeleinden gebruiken. Veiligheid, energiebesparing, gemak. Je kunt naast producten van hetzelfde merk ook verschillende merken koppelen. Houd er dan rekening mee dat ze hetzelfde protocol hebben/op werken.
Soorten sensoren:
· Bewegingssensor
· Watersensor
· Deurbelsensor
· Tempratuursensor (weersensor)
· Rookmelders
· Magneetcontacten (raam/deursensor)
· Schermersensor (lichtsensor)
Wat kunnen slimme sensoren?
Je hebt vele mogelijkheden met slimme sensoren. Zo kun je automatisch de garagedeur open laten gaan wanneer je de oprit op rijdt. Wanneer je daarna voor je deur staat kan deze automatisch open gaan. Zo kun je direct doorlopen met de boodschappen. Je gordijnen kunnen bij waarnemen van daglicht automatisch open gaan en bij schermer weer dicht.
Met de slimme temperatuursensor kun je tempratuur, luchtvochtigheid en soms ook de luchtkwaliteit meten. Deze geeft je bij afwijkende waardes een notificatie. Zo kun je deze sensor aan het alarm verbinden, waardoor je een melding krijgt wanneer er bij regen nog een raam open staat.
Heb je een slimme spiegel in jouw badkamer? Je kunt de weersensor verbinden met je slimme spiegel, zo krijg je een notificatie voor het opbrengen van zonnebrand wanneer de UV-straling hoog is.
Beweging sensoren
Slimme bewegingssensoren hebben als hoofddoel het detecteren van bewegingen. Een bewegingssensor kun je buiten en binnen ophangen. Deze neemt bewegingen waar en onderneemt vanuit daar actie. Zo kan er op beweging een bericht naar de bewoner(s) worden gestuurd.
Laat de lampen automatisch aangaan wanneer je een ruimte binnenloopt of de deur opent. Prettig wanneer je ’s nachts naar de wc moet. Ook handig voor de berging of voorraadkast, wanneer je je handen vol spullen hebt. Het licht schakelt automatisch uit na vooraf ingestelde tijd. Je kunt het licht alleen laten aangaan, wanneer je beweging sensor met een ander compatibele smart apparaat gekoppeld is.
De meeste bewegingssensoren kun je zo instellen dat deze niet voortdurend meldingen stuurt wanneer je thuis bent. Maar extra scherp staat op hem moment dat je van huis weg bent. Daarnaast zijn er slimme bewegingsmelders welke over verschillende functies of standen beschikken. Denk dan aan een sirene, lichtsensor of een temperatuursensor. Zo kun je de sensor met sirene ook gebruiken als alarm. Daarnaast kunnen deze bewegingssensoren communiceren met compatibele smart apparaten.
Heb je huisdier(en)?
Er zijn slimme sensoren welke rekening houden met huisdieren. Deze kijken naar de grootte, gewicht en hoogte waarop de beweging gedetecteerd is zodat er geen valse meldingen binnenkomen.
Raam/deursensor
Naast ramen en deuren is zijn slimme raam-/deursensoren ook voor de brievenbus te gebruiken. Maar ook voor de koelkast of gewone kast. Je kunt hier een eenvoudig alarmsysteem van maken door een draadloze sirene toe te voegen. Zo krijg je direct melding wanneer er een deur of raam open gaat.
Rookmelders
Met een slimme rookmelder is jouw huis nog veiliger dan voorheen. Deze rookmelders kunnen namelijk een seintje geven aan de brandweer en sturen een notificatie naar je smartphone.
Watersensor
Met slimme watersensoren kun je vroegtijdig een lekkage opmerken. Dit helpt om de schade te beperken, vooral wanneer er na detectie de watertoevoer wordt afgesloten. Deze kun je bijvoorbeeld bij de wasmachine plaatsen, zo kun je met gerust hart van huis terwijl de wasmachine aan staat.
Deurbelsensor
Deze slimme intercoms dienen als deurbel. Deze slimme sensor stuurt een bericht naar jou smartphone wanneer er iemand aanbelt. Bij sommige kun je ook met de persoon aan de deur praten, waar je ook ter wereld bent. Heeft jouw deurbelsensor een camera? Dan kun je de persoon aan de deur ook zien.
Temperatuursensor
Zorg voor de goede tempratuur in huis met een slimme temperatuursensor. Deze signaleert onregelmatigheden. Ben je het zolderraam vergeten dicht te doen en er komt een plotselinge bui? Dan krijg je een seintje dat er op zolder een abnormale temperatuur/ luchtvochtigheid wordt gemeten. Je hebt zelf slimme raam-deur sensoren welke je zolderraam voor jou sluiten.
Licht-/schermersensor
Met een slimme schemersensor kun je automatisch rolluiken naar beneden laten gaan of gordijnen dicht wanneer het donker wordt. Tevens kun je instellen dat bij schermer de buitenlampen aangaan. Zo kom je niet meer thuis in een donker huis. Tevens handig tegen inbraak, je kan via de app instellen dat met het dichtdoen van de gordijnen een waaklampje aangaat.
Plaatsing en installatie
Omdat de functies van slimme sensoren zo divers zijn, kun je deze op de meest uiteenlopende plaatsen installeren .Bij sommige slimme sensoren moet je echter rekening houden met een aantal factoren. Er zijn namelijk sensoren welke op batterij werken, deze kun je gemakkelijk overal plaatsen. Daarnaast zijn er sensoren waarvoor je een bedrading moet aanleggen, zo hoef je geen batterijen te vervangen. Kijk wel goed of de locatie geschikt is voor bedrading.
Ook belangrijk: het bereik in meters van de sensor en de detectiehoek.
Hang een bewegingssensor niet tegenover het raam, anders gaat deze onnodig vaak af. Behalve als je dat gedeelte buiten ook wilt bewaken, bijvoorbeeld je tuin. Een goed plek voor een bewegingssensor welke als alarm dient, is de gang. Afhankelijk van jouw huis dek je hiermee een groot gebied.
Inbouw
Wanneer je de slimme sensoren inbouwt kun je deze mooi wegwerken waardoor je er niet steeds tegenaan kijkt. Magneetcontacten zijn het mooiste ingebouwd in je ramen en deuren. Een potentiële inbreker kan daardoor moeilijker de sensor waarnemen en onklaar maken. Voor garagedeuren en roldeuren zijn opbouw magneetcontacten handig.
Er zijn ook magneetcontacten die je kunt toepassen op objecten waarbij de kans groot is dat ermee wordt gesjoemeld. Deze zijn namelijk gevoelig voor gesjoemel en geven daarbij een signaal af.
Compatibiliteit
Bij het uitkiezen van nieuwe smart apparatuur is het van belang te kijken naar jouw basisstation. Er zijn namelijk verschillende merken op de markt, welke op verschillende frequenties werken. Sommige werken met elkaar maar de velen niet. Sterker nog er is momenteel geen één basisstation die dit wel kan. Daarnaast is het vaak prettig om alle functies in één app te hebben, voor elk merk is er bijna altijd een andere app.
Frequentie 433 MHZ
433 mhz basisstation (octopus) werkt op lage energie. Met de eenvoudige codering is het voor zelfbouwers gemakkelijk om deze te laten communiceren met bijvoorbeeld sensoren (en actoren).
Octopus basisstation
Het kan met Zigbee én 433 mhz apparaten communiceren. Dit is bijvoorbeeld erg handig als je Zigbee lampen hebt en een sensor op 433 mhz wilt aanschaffen.
Z-wave
Het is energiezuinig, je zou dit een beetje met WIFI kunnen vergelijken. Alleen werkt deze op een lagere frequentie. Bij dit basisstation zit een sirene ingebouwd.
Zigbee
Het werkt met een mesh netwerk. Hierdoor versterken de apparaten het bereik en wordt deze steeds groter. Erg handig als je een groot terrein of huis hebt.
Spraakbesturing
Wil je graag jouw apparaten via spraak besturen? Dat kan met Google Home of Alexa. Hierbij ligt de keuze vooral op voorkeur. Van beide merken zijn verschillende modellen op de markt.